O portalu

Prvi bosanskohercegovački portal koji u fokusu ima poslovnu ženu, ali i ostale koji žele do informacija iz poslovnog svijeta

Misija

www.poduzetna.ba informativni je portal Udruženja poslovnih žena u BiH i  posvećen je  afirmaciji žena u poduzedništvu ali i svim sferama javnog i privatnog života. 

Vizija

Informisati, educirati i pomoći poslovne žene kako bi mogle izgraditi društvo jednakih mogućnosti u kojemu žena može u potpunosti koristiti svoje potencijale.

Ciljevi

  • Informisanje
    www.poduzetna.ba za cilj ima informisati žene o mogućnostima u poslovnom okruženju, procedurama i najboljim praksama, idejama i postignućima u BiH, regionu ali i cijelom svijetu. Isto tako, učiniti dostupnim Javne pozive za pokretanje, unaprijeđenje ili razvoj  preduzeća objavljenih od strane domaćih ili stranih fondova i institucija, te druge javne pozive relevantne za poslovno okruženje.

  • Promocija 
    www.poduzetna.ba za cilj ima promovisanje članica Udruženja poslovnih žena u BiH, ali i svih drugih uspješnih poslovnih žena te njihovih kompanija. Pored toga promovisaće i vrijednosti društva jednakih prava.

  • Savjetovanje i edukacija
    www.poduzetna.ba za cilj ima educirati ženu u vještinama i znanjima potrebnim za uspješno vođenje kompanija kroz organizaciju on-line kurseva i radionica kao i savjetovanje stručnjaka iz različitih oblasti kroz direktnu interakciju i odgovore na pitanja postavljena od strane poslovnih žena. Baza postavljenih i odgovorenih konkretnih pitanja biće javna te tako postati  alat za dodatnu pomoć i edukaciju poslovnih žena.