Zajedno jači – Stronger

Završni sastanak projektnog tima

Uoči sutrašnje završne konferencije projekta "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija - STRONGER", danas je u Podgorici održan sastanak projektnog tima.

Završni sastanak projektnog tima

 Bila je ovo prilika da se razgovara o prijedlogu Sporazuma o saradnji na formiranju prekograničnog klastera. Ovakav klaster bio je i jedan od ciljeva te je sa zadovoljstvom konstatovano da će se i realizovati i biti u funkciji za sve korisnike projekta a kako je i planirano. 

Pored ovoga partneri su razmijenili informacije o rezultatima dostignutim u ovom periodu a kada je riječ o provedbi savjetodavnih usluga, implementaciji laboratorijske opreme a predstavljeni su i  rezultati poduzetnika, korisnika projekta.

Obavljene su i posljednje pripreme pred sutrašnju završnu konferenciju na kojoj će se predstaviti svi rezultati  kao i publikacija o projektu.


Projekat "Zajedno jači – Razvoj proizvoda i internacionalizacija - STRONGER" finansiran je iz Interreg IPA Programa prekogranične saradnje za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru za period 2014-2020. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Centrom za razvoj Brodsko posavske županije – CTR, Udruženjem poslovnih žena u Bosni i Hercegovini, Ustanovom za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija i Sveučilištem u Zadru.