UNWG International Festival - Charity Bazaar

U najboljem svjetlu predstavljena BiH

UNWG i ove godine organizovao je Međunarodni humanitarni festivalski bazar. Učesnici iz cijelog svijeta su u Beču i ove godine predstavili svoje proizvode, hranu i piće koje nude kuhinje iz 80 zemalja. I Bosna i Hercegovina predstavila je svoje blago.

U najboljem svjetlu predstavljena BiH

Našu zemlju kao i predhodne godine predstavljale su članice Udruženja Business Women of Bosnia and Hercegovina (BWBH) te Udruženja poslovnih žena u BiH  ali i partnerica iz Austrije i BiH.


 Na bosanskohercegovačkom štandu centralno mjesto zauzeo je  BH TREASURE. Brend koji je razvilo Udruženje poslovnih žena u BiH sa preko 30 tradicionalnih proizvoda izazvao je veliko interesovanje posjetitelja. 


Našli su se tu brojni tradicionalni proizvodi i iz OREA platforme sa proizvodima modernih kreativaca iz BiH, ali i članica BWBH porijeklom iz BiH koje žive i rade u Austriji. 

Proizvodi Favede, Ethno Patterna , Freya torbice, Waga Wood daske, Inner Wheel kluba Bjeljina, Aurore iz Sarajeva, kalendari Udruženja Obrazovanje Gradi BiH, Udruženja "Probudi se" Istočno Sarajevo,  ChocoVala, te brojni drugi našli su se na BH izložbenom štandu BiH. 


 "Udruženje Business Women of Bosnia and Hercegovina (BWBH) i ove godine je udruzio snage sa UPŽ u BiH da izložimo visokokvalitetne proizvode te predstavimo BiH u najljepšem svijetlu ali i da pružimo podršku razvoju poduzetništva žena kroz međusobno povezivanje žena i poduzetnica. Raduje nas da možemo kreirati prilike da se proizvodi iz  BiH predstave u Austriji." rekla je za poduzetna.ba Lejla Tinjić Zaimović, predsjednica BHWB-a  

 

UN Bazar je događaj  humanitarnog karaktera koji posjeti 20.000 ljudi u jednom danu. Predstavljanje naše zemlje ne bi biloo moguće bez podrške stalne Misije BiH pri UN, OSCE-a i drugih medjunarodnih organizacija, a posebno bez podrške Ambasade BiH u Austriji.