Business Women of Bosnia and Hercegovina

Treći Networking jesenji bazar pokazao najbolje iz BiH

U organizaciji Udruženja poslovnih žena BiH u Austriji (Business Women of Bosnia and Hercegovina), u čuvenoj izložbenoj kući Albert-Schweizer-Haus u Beču,ovog vikenda održan je tradicionalni, 3. Networking jesenji bazar.

 Treći Networking jesenji bazar pokazao najbolje iz BiH

Na bazaru je  nastupilo  20 izlagača, koji su posjetiocima ponudili široku paletu svojih proizvoda i usluga.

 

 Udruženje poslovnih žena u BiH predstavljale su Dijana Kozadra, Melisa Hubanić Hujić i Amra Žužić Bećirbegović koje su predstavile svoje i proizvode članica Udruženja na ovom Bazaru. 


Organizacja ovogodišnje, manifestacije Networking jesenjeg bazara u  fokusu je imao  podršku i povezivanje članica te očuvanje tradicionalnih bh. proizvoda. 


Sajam je posjetio i ambasador BiH u Austriji nj.e. Kemal Kozarić. Sajam je izazvao veliko interesovanje i zabilježio i ovaj put veliku posjećenost. 


Organizacija i sadržaj sajma po ocjeni posjetitelja bio je na vrhunskom nivou. Organizatori jednako zadovljni uz obećanje da će svaki slijedeći biti bolji. Inače Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine u Austriji (BWBH) promoviše BH  tradiciju i kulturu a posebno žene koje na tome rade. 


Udruženje Business Women of Bosnia and Hercegovina imalo je interesantan  razvojni put . “Sve je počelo s Facebook-grupom “Business Women of Bosnia and Hercegovina” osnovanom u aprilu 2016. 


Prvobitno zamišljena kao platforma za razmjenu informacija i umrežavanje poslovnih žena koje rade u Austriji, u kratkom periodu grupa je okupila više od 580 članica i prerasla u udruženje, koje je zvanično registrovano u avgustu 2017.” rekla je Lejla Tinjić Zaimović, predsjednica Udruženja. “Vizija nam je jačanje pozicije i promocija bosansko-hercegovačkih žena u privrednom okruženju Austrije i BiH, te podrška privrednicama u njihovom razvoju i rastu".  - "Naša misija je stvaranje i kreiranje profesionalnog i društvenog okvira u kojem naše žene mogu ostvariti svoje poslovne i privatne ciljeve.”