Kafa u 5 do 5 u Trebinju

Izvrsnost je drugo ime za Trebinjke

Nakon ljetne pauze Udruženje poslovnih žena u BiH nastavilo je sa promocijom nagrade Snaga izvrsnosti. Ovaj put u najjužnijem gradu BiH - Trebinju.

Trebinjci su ponosni na svoj grad, i ako njih pitate to je najljepši grad na svijetu, a da uistinu jeste lijep složiće se skoro svi koji su ga posjetili. Za takvo što postoji mnogo razloga a rođeni u ovom gradu kao iz rukava navešće vam bar stotinu razloga zašto je to tako među kojima su  " da je jedan od najstarijih gradova na svijetu, da ima mediteransku klimu, a nije na moru, da ima najbolju škiju, da ima  Tvrdoš, da je bio  prijestolnica, da ima Crkvinu, da  ima Trebišnjicu, da ima sve tri religije,...". 


No jedno je sigurno - Trebinje ima izvrsne žene aktivne u svim društvenim oblastima, od poduzetništva do poljoprivrede.

Udruženje poslovnih žena u BiH organizovalo je druženje s ovim ženama  uz pomoć domaćina  Područne privredne komore Trebinje.  


Ovom prilikom predstavljena je nagrada Snaga izvrsnosti, razlozi zbog kojih je pokrenuta i šta predstavlja a posebno su objašnjeni kriteriji i način nominacije. 


Predsjednica UO Udruženja poslovnih žena u BiH Ivana Bunoza pozdravila je prisutne i posebno se zahvalila  Područnoj privredne komore Trebinje. Predstavila je ukratko i druge aktivnosti Udruženja poslovnih žena u BiH i pozvala Trebinjke da nominuju izvrsne kojih, kako je rekla, sigurno nije malo.


Prepoznale su Trebinjke vrijednost ove nagrade pa su u ugodnoj atmosferi, razgovarale o onome što one rade i doprinose svojoj zajednici. Posebno su istakle kako je u ovom gradu dosta organizacija, firmi i udruženja na čijem čelu su žene te da je to i razlog napretka ovog grada.


Za osvježenje i na ovom druženju bila je zadužena voda Lejla, sponzor druženja " Kafa u 5 do 5" a sve dame dobile su i poklon paket sponzora i partnera Snaga izvrsnosti; Favede, Soda so Tuzla i magazina Gracija.