Ljubuško ljeto 2019

Održan drugi festival kreativaca “Živi i stvara u Ljubuškom”

Festival kreativaca promiče spoj kreativnosti i umjetnosti, a održan je u sklopu manifestacije “Ljubuško ljeto 2019.” povodom proglašenja Grada Ljubuškog.

Održan drugi festival kreativaca “Živi i stvara u Ljubuškom”

Ljubuški kraj je sve poznatiji po svojim kreativcima koji na različitim poljima svakodnevno stvaraju nešto novo po čemu i oni i ovaj kraj postaju prepoznatljivi. Stoga je večeras u Ljubuškom organiziran II. festival kreativnosti koji je u hotelu Bigeste predstavo kreativce pod jednim zajedničkim nazivnikom „Živi i stvara u Ljubuškom“. 

Cilj i ideja je predstaviti kreacije koje stvaraju živeći i radeći ovdje, a koji su odavno postali poznati prelazeći zemljopisne i prostorne granice svijeta u kojem živimo.

Prema riječima Ivana Jelčića, predsjednika Skupštine ZZH koji je otvorio kreativni i urbani događaj u Ljubuškom, najveća snaga i vrijednost leži u ljudima, i to onima koji su spremni iskoristiti svoje talente. „Večeras su ovdje ljudi koji su iskoristili svoje talente i svaki dan stvaraju nove vrijednosti kojima promoviraju sebe, svoj rad i svoj kraj. Iako, svi djeluju zasebno i razvijaju svoj vlastiti brand koji često nadilazi granice Ljubuškoga, oni su odlučili naglasiti da je Ljubuški taj koji njih povezuje i da je na neki način krivac za njihovu kreativnost“ , kazao je Jelčić i čestitao na ideji i organiziranju ove zajedničke izložbe po kojoj Ljubuški postaje jedinstven i prepoznatljivim te ga ovaj događaj čini središtem kreativne industrije.

Interesi kreativaca koju su se predstavili na festivalu su raznoliki, a cilj im je jedinstven, ponuditi tržištu vrijednosti u koje su utkali svoje znanje i umijeće dajući novom proizvodu osobni pečat i samim time i dodanu vrijednost.


Na II. festival kreativaca „Živi i stvara u Ljubuškom“ sudjelovali su Beemara, Božana Matić, Foto klub Fokus Ljubuški, HELENAS. BIH, JB Studio Photo & Cinema, Klub kulture “Libuša”, LOLA.tees i Tamara Herceg. Program je vodila Bjanka Medić , a u glazbenom dijelu je nastupio Ante Ereš. 

ljportal.com/poduzetna.ba