Haljine, frizure,...

Matursko veče za pamćenje

Udruženje poslovnih žena u BiH tokom "Dana poduzetništva žena 2019" pokrenulo je akciju za maturantice koje nisu u mogućnosti priuštiti si svečanu haljinu za matursko veče.

Matursko veče za pamćenje

Akciji su se priključile dizajnerice koje su učestvovale u modnoj reviji “Žena u ogledalu bh. tradicije” održanoj na svečanom otvorenju "Dana poduzetništva žena".  


Dijana Kozadra, Melisa Hujić, Nerma BegovićVera Bujak poklonile su svoje haljine koje su prikazale na modnoj reviji za maturantice. Pridružile su se i frizerke Senija Džomba, vlasnica salona „Debilux“ i članica Udruženja poslovnih žena u BiH, te Emina Osmanković Gilić vlasnica salona „Lart Fatma“, polaznica Akademije poduzetništva žena.  One su za ove mlade dame napravile frizure i tako im i na ovaj način uljepšale matursku veče.


Jedan dio u novcu je prikupljen i tokom svečanog otvorenja "Dana poduzetništva žena". Tim novcem, za jednu maturanticu, kupljene su cipele i torbica. Dizajnerice i  frizerke tako su na najljepši način otpratile maturantice, njih šest, u prvu veče "odraslog" života. Pet maturantica koje su dobile ove vrijedne poklone dolaze iz SOS dječijeg sela a šesta iz porodice sa četvoro djece i samohrane majke.  

Koliko je ovo značilo maturanticama ilustruju riječi jedne od njih – „Hvala vam što ste nas za ovu veče učinile jednakima drugima, osjećamo se kao manekenke", kaže kroz smijeh,  "mi ćemo to opravdati tako što ćemo i ubuduće marljivo učiti i raditi“