Javni poziv

Općina Ilidža podržava mlade i žene

U strategiji razvoja Općine Ilidža 2014-2020 prepoznat je kao strateški cilj razvoj poticajnog i povoljnog poslovnog okruženja za samozapošljavanje kao i podrška razvoju privrede u Općini Ilidža.

Općina Ilidža podržava mlade i žene

Općina Ilidža raspisala je javni poziv u kojem se pozivaju nezaposlene mlade osobe do 35 godina starosti, bez obzira na spol i  žene, bez obzira na dob,  da se, ukoliko imaju poslovnu ideju, prijave na konkurs  za  sufinansiranje najboljih poslovnih planova iz Budžeta Općine Ilidža.

Poticanjem vaše poslovne ideje Općina Ilidža želi pružiti  vam priliku za samozapošljavanje i da doprinesete razvoju svoje lokalne zajednice.

Planirana Budžetska sredstva u 2019. godinu u iznosu od  70.000,00 KM  – Grant za poticaj privatnim preduzećima i poduzetnicima će se koristiti za poticanje poduzetničke  inicijative kroz takmičenje poslovnih  ideja i održivih poslovnih planova.

Na osnovu javnog poziva odabraće se najbolji poslovni  planovi mladih i žena  i novčano nagraditi. Novčana nagrada namijenjena je sufinansiranju troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava i ostalih troškova. Visina nepovratnih sredstava po poslovnom planu može iznositi maksimalno do 5.000,00 KM.

Detalje Javnog poziva možete pronaći na službenoj WEB stranici Općine Ilidža.