Anketa

ANALIZA POTREBA I PREPREKA ZA POTICANJE RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ŽENA U FBiH

Udruženje poslovnih žena u BiH provodi anketu za potrebe implementacije projekta „Osnažene žene za snažne zajednice/ Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ finansiranog od strane Gender Centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

ANALIZA POTREBA I PREPREKA ZA POTICANJE RAZVOJA PODUZETNIŠTVA ŽENA U FBiH

Podsjećamo, Gender centar FBiH i Udruženje poslovnih žena u BiH potpisali su ugovor o dodjeli sredstava iz FIGAP II Programa za provedbu projekta “Osnažene žene za snažne zajednice – Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH”.

Uz pomoć donatorskih sredstava, Udruženje poslovnih žena u BiH realizirat će projekat u šest općina FBiH u partnerstvu s lokalnom upravom.

Kroz projekat se ženama nastoje dati informacije o svim potencijalnim projektima na koje mogu aplicirati, pomoći u pisanju projekata, savjetovati o povoljnim kreditnim linijama. Ukratko, zadatak  lokalnih zajednica je da osiguraju sistemsku savjetodavnu podršku razvoju poduzetništva žena, onih koje već imaju biznise ili onih koje tek pokreću.

Upravo zbog toga, Udruženje poslovnih žena provodi analizu potreba i prepreka za poticanje razvoja poduzetništva žena u FBiH.   

Ovom prilikom se obraćaju svim poduzetnicama sa teritorije FBiH da odvoje par minuta i ispune anketu koja će im pomoći  za  pripremu i izradu dokumenta ključnog za Analizu potreba i uklanjanje prepreka za razvoj poduzetništva žena u FBiH.

Anketu možete pronaći OVDJE.

Očekivani rezultati Projekta direktno doprinose realizaciji Akcionog plana za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH 2018.-2020., kao i Strateškog cilja 1 Gender akcionog plana BiH 2018.-2022.