Nova podrška za poljoprivrednike

Sufinansiranja i poticaji Općine Novi Grad

Nakon što su potpisani ugovori sa 33 nova obrtnika sa širokim spektrom poslova kojima se planiraju baviti, Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je novi Javni poziv za novčane podsticaje za tekuću poljoprivrednu proizvodnju i sufinansiranje realizacije Projekata iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Sufinansiranja i poticaji Općine Novi Grad

Od prošle godine, od kada se provodi nova podsticajna mjera sufinansiranja troškova samostalnih poduzetnika - početnika u biznisu, Općina Novi Grad Sarajevo sufinansira troškove poslovanja 196 novih obrtnika koji su registrirani na njenom području. Za tu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojeno je 300.000 KM. Ovom podsticajnom mjerom Općina će dvije godine sufinansirati troškove njihovog poslovanja novčanim iznosom od 5.400 KM. To je podrška poduzetnicima koji prvi put osnivaju biznise u vidu obrta, trgovinske radnje ili ugostiteljstva.

Pored toga Općina je izdvojila i sredstva za poljoprivrednike te je i raspisala Javni poziv za novčane podsticaje za tekuću poljoprivrednu proizvodnju i sufinansiranje realizacije Projekata iz oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Podsticaji su namjenjeni za animalnu proizvodnju, biljnu proizvodnju, gljivarsku proizvodnju, cerificiranje proizvodnje, invenstiranje u poljoprivredna gazdinstva, te ostale vrste novčanih podsticaja.

Zahtjevi za dodjelu direktnih novčanih  podsticaja  podnose se  Komisiji za odobravanje direktnih novčanih podsticaja putem Službe za privredu i lokalni ekonomski razvoj. Uslove ovog Javnog poziva možete pogledati na službenoj stranici Općine Novi Grad.