Mrežni poslovni inkubator Vrelec iz Rogaške Slatine

Branka Aralica: Poduzetništvo je i strast i način života

U Jajcu je održana dvodnevna nacionalna konferencija "Održivi turizam kao razvojni potencijal Bosne i Hercegovine". Tokom konferencije predstavljene su brojne uspješne priče među njima i ona Mrežnog poslovnog inkubatora Vrelec iz Rogaške Slatine

Branka Aralica: Poduzetništvo je i strast i način života
Poduzetnički inkubator predstavila je direktorica Branka Aralica koja  više od 30 godina skuplja bogata iskustva u privredi: turizmu, staklarstvu, mlinsko-pekarskoj branši, metalno prerađivačkoj industriji, te skoro 15 godina unazad formira vlastitu konsalting kompaniju.
 

Kako je rekla već deset godina vodi poduzetnički inkubator u Rogaškoj Slatini. Energiju crpi u familiji, prirodi, a njezina stast su koncerti dobre muzike. Ona je vječita optimistica koja tvrdi da je poduzetništvo strast i način života. Smatra da se snaga nalazi u povezivanju i saradnji, te da kada imamo motivaciju i strast za ono što radimo, granice za uspjeh ne postoje.

 

Mrežni poslovni inkubator Vrelec doo osnovan je 2009. godine i rezultat je projekta „Mrežni poslovni inkubator Obsotelja i Kozjanskog“ kojim upravlja Općina Rogaška Slatina s partnerskom Općinom Šentjur. Investicijski dio projekta sufinanciran je europskim i nacionalnim fondovima kroz Prioritetnu orijentaciju "Programi regionalnog razvoja" u okviru Operativnog programa za jačanje regionalnih razvojnih potencijala za razdoblje 2007. - 2013., razvojni prioriteti "Razvoj regija". 


Inkubator svojim djelovanjem doprinosi poboljšanju stanja u pružanju odgovarajućeg potpornog okruženja za razvoj poduzetništva i poduzeća. Pomaže potencijalnim poduzetnicima sa zanimljivim poslovnim idejama, start-up tvrtkama kojima treba stručna podrška i povoljnijim poslovnim prostorima, postojećim tvrtkama koje imaju svoje savjetodavne, informacijske, obrazovne i prostorne funkcije, kao i mladima koji žele steći poduzetničke vještine, razviti poduzetničke vještine i stjecanje iskustva koje će im biti od koristi u njihovom potencijalnom poduzetničkom putu. 


 Istodobno se posebna pozornost posvećuje promicanju ženskog poduzetništva, jer su žene na tom području podzastupljene i također predstavljaju nerazmjeran dio nezaposlene radne snage.