Širenje veza

Otvaranje novih tržišta kao prilika za razvoj poduzetništva žena

U Sarajevu se održava Halal sajam koji je okupio izlagače iz naše ali i brojnih drugih zemalja. Danas je delegacija Udruženja poslovnih žena u BiH obišlo ovaj sajam ali i potpisalo dva sporazuma o saradnji.

Otvaranje novih tržišta kao prilika za razvoj poduzetništva žena

Prvi sporazum potpisan je sa  Društvom malih i srednjih preduzeća Bahreina (BSMES). Ovo Bahreinsko društvo za mala i srednja preduzeća, organizacija je posvećena ekonomskoj budućnosti Bahreina. BSMES je jedna  od glavnih grupa u Bahreinu, koja sarađuje s nizom novih poduzetnika, postojećim poslovnim partnerima, industrijskim kontaktima i vlastima u Kraljevini Bahrein kako bi postigla prosperitet i rast za sve.


Ovom prilikom predsjedavajući BSMESa Abdulhasan H. Abbas Al-Dairirekao je kako mu je izuzetno zadovoljstvo uspostaviti saradnju s Udruženjem poslovnih žena u BiH jer u tome vidi priliku za obostrano zadovoljstvo u budućim poslovnim poduhvatima. Naglasio je i kako društvo na čijem je on čelu ima brojne članice te se nada da će u budućnosti veza između poduzetnica ove dvije zemlje biti jača.


Sporazum o saradnji potpisan je i sa Društvom Bahreinsko - Bosanskohercegovačkog prijateljstva i biznisa. Inače ovo društvo bavi se savjetovanjem, podrškom i zastupanjem bosanskih kompanija u Bahreinu ali i Bliskom istoku. Jawad Yousuf Alhawaj predsjednik ovog društva pozvao je Udruženje poslovnih žena u BiH da posjete Bahrein i na taj način otvore nove veze sa poduzetnicima i poduzetnicama u ovoj zemlji. 


Sporazum su ispred Udruženja poslovnih žena u BiH potpisale Azra Čolić, članica UO i Aida Zubčević predsjednica Udruženja. Zubčević se zahvalila na spremnosti za saradnju ovih organizacija sa Udruženjem poslovnih žena u BIH ali i na interesu za bh. privredu. Izrazila je nadu da će se ova saradnja u narednom periodu produbiti te da će prije svega poslovne veze između dvije zemlje biti čvršće i da će ovo biti prilika za poduzetništvo žena u BiH.


Inače, delegacija Udruženja poslovnih žena u BiH iskoristila je ovu priliku da posjeti i izložbene paviljone svojih članica - Aurora grupe i TIM MED-a. koje izlažu na Sarajevo Halal sajmu.