Transformers Roadshow takmičenje

Poziv za dostavu aplikacija

Transformers Roadshow je platforma za podršku rada inovatora i poduzetnika. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Poziv za dostavu aplikacija

Islamska razvojna banka (Islamic Development Bank) je pokrenula takmičenje iz oblasti nauke, tehnologije i inovacija pod nazivom "Transformers Roadshow" koje je dosad održano u nekoliko zemalja a naredno će se održati u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International. 

Cilj je prepoznati inovatore, naučnike i poduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja UN-a te povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.   

Inovatori iz Bosne i Hercegovine i regije su pozvani da prijave svoje ideje koje podržavaju neke od Ciljeva održivog razvoja UN-a. Najbolje ideje će biti prezentirane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu te će tri pobjednika dobiti novčanu nagradu od po 3.000 USD.

Detalje o takmičemju, te uslovima prijave pogledajte na ovom LINKU.