"Kafa u 5 do 5" u Ljubuškom

Snaga izvrsnosti je zvijezda koja obasjava mrak

U Ljubuškom je održano druženje "Kafa u 5 do 5". Ovo druženje jedno je u nizu susreta koje Udruženje poslovnih žena u BiH organizuju u gradovima diljem BiH, a cilj ovih aktivnosti je uspostavljanje mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima poduzetništva, društva, poljoprivrede i svim ostalim, te promocija žena koje se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka.

Snaga izvrsnosti je zvijezda koja obasjava mrak

U  ugodnoj atmosferi Gradske vijećnice Ljubuški tokom  druženja mogle su se čuti priče Ljubušanki koje su pokrenule svoj posao i od njega napravile brend, ali i o poteškoćama s kojima su susreću one koje tek razmišljaju o tome kako pokrenuti vlastiti posao i zakonski ga uokviriti.


Ljubušankama je predstavljena nagrada „Snaga izvrsnosti“, koju je Udruženje žena utemeljilo u saradnji s magazinom Gracija. 

„Nagradu smo pokrenuli sa ciljem da društvu, koje je danas preplavljeno u najmanju ruku sivim, a nerijetko i crnim vijestima i primjerima, pokažemo i slavimo heroine našeg doba“, rekla je Ivana Bunoza, predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih žena u BiH. 


„Na pijedestal želimo staviti žene koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih svladavaju bez pompe. Uvjerena sam da i u Ljubuškom imamo kandidatkinja za ovu nagradu. Nominirati ih mogu svi građani i građanke BiH, nominiranje se vrši preko web obrasca na našoj stranici, te ja sve ljude pozivam da u svom okruženju pronađu neku inspiraciju i nominiraju je, možete nominirati svoju majku, sestru, prijateljicu…“ poručila je Bunoza.

Učesnice ovog druženja rekle su kako je nagrada nešto što je nedostajalo u sferi promocije ravnopravnosti žena ali i promocije vrijednosti  izvrsnih bh. žena. Ova nagrada, saglasile su se Ljubušanke "zvijezda koja obasjava mrak"

Učesnice  su se osvježile vodom "Lejla" sponzorom  druženja "Kafa u 5 do 5".


Udruženje poslovnih žena u BiH je sa magazinom Gracija pokrenulo nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. 

Nagrada će se dodijeliti u sedam oblasti i to: Poduzetništvo, Nauka i obrazovanje, Društveni angažman, Mediji i kultura, Sport, Opstanak i Poljoprivreda. Do početka oktobra 2019. je otvoren Javni poziv za nominacije za nagradu, a nominirati mogu svi građani i građanke Bosne i Hercegovine. Po zatvaranju Javnog poziva slijedi ocjenjivanje pristiglih prijava kao i glasanje javnosti (online). 

Više o Nagradi: www.upzbih.ba/nagrada