Prepoznajmo izvrsne žene

„Kafa u pet do pet“ u Livnu

Udruženje poslovnih žena u BiH će organizirati u Livnu, u srijedu 26.06. u prostorijama PTC Foruma sa početkom u 16:55h susret sa ženama iz Livna i okruženja. Susreti se organiziraju pod nazivom "Kafa u 5 do 5" i namjenjeni su uspostavljanju mreže žena koje aktivno djeluju u oblastima privrede, društva, poljoprivrede i svim ostalim koji se svojim radom i zalaganjem izdvajaju od prosjeka zajednice i društva u cjelini.

„Kafa u pet do pet“ u Livnu

Udruženje poslovnih žena u BiH osnovale su uspješne poduzetnice, menadžerice i stručnjakinje kako bi radile na stvaranju boljih uvjeta ekonomskog okruženja u BiH. Udruženje poslovnih žena u BiH aktivno radi na pružanju podrške ženama u pravcu ekonomskog osnaživanja, edukacije kao i na promociji poduzetništva žena. 

Da bi predstavili Udruženje poslovnih žena u BiH, ali i da bi upoznali poduzetne žene kojih ima u svim krajevima BiH, odlučili smo da organiziramo seriju druženja pod nazivom „Kafa u pet do pet“. Razloga za druženje je puno, ali ovom prilikom mi želimo inspirirati žene i muškarce da prepoznaju IZVRSNE žene iz svog okruženja, i podijele sa nama svoju priču o njihovoj izvrsnosti. Pričajući tople ljudske priče, lagano ulicu po ulicu, grad po grad, pokazati ćemo svjetliju stranu Bosne i Hercegovine! 

Pokazat ćemo svu ljepotu bosanskohercegovačke žene. Žene, majke, komšinice, političarke, sportistkinje, poduzetnice, menadžerice, ratarke, kuharice, umjetnice – žene mađioničarke za život...

Zato smo u partnerstvu sa magazinom Gracija pokrenuli nagradu „Snaga izvrsnosti“ sa ciljem da dođemo do heroina iz sjene, do žena koje su možda nepoznate javnosti, koje ni same nisu svjesne promjene koju prave svojim djelovanjem, koje nailaze na bezbroj prepreka, ali ih savladavaju bez pompe. Nagrada “Snaga izvrsnosti” slavi žene koje ostavljaju trag u svojim zajednicama. To su žene koje nas potiču da budemo bolji ljudi, koje nam pokazuju kako se može bolje i više. 

 

Kroz seriju druženja pod nazivom „Kafa u pet do pet“ članice i predstavnice Udruženja poslovnih žena u BiH te magazina Gracija će upoznati javnost sa načinom nominiranja kandidatkinja za nagradu, kriterijima koje kandidatkinje trebaju ispunjavati, kao i o oblastima u kojima će se dodijeljivati nagrada. Osim predstavljanja Nagrade, kroz razgovor sa ženama iz lokalnih zajednica će se razgovarati o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom životu, a posebno u segmentu ekonomske nezavisnosti. 

U srijedu 26.06.2019. godine druženje će se realizovati u Livnu, sa početkom u 16:55h u prostorijama PTC Forum (sala za sastanke), ul Splitska bb. Pozivamo sve zainteresirane žene (i muškarce) da nam se pridruže kako bismo zajedno ispričali što više priča o snažnim i izvrsnim ženama. 

 

Više o Nagradi: www.upzbih.ba/nagrada