Raznovrsna ponuda naredna dva mjeseca

Počela "Starogradska bajka''

"Starogradska bajka'' je projekt Udruženja ''Čuvari tradicije'', koji se realizuje zahvaljujući podršci Općine Stari Grad i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Počela "Starogradska bajka''

Na sarajevskom Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović sinoć je otvoren program pod nazivom "Starogradska bajka'' koji će trajati dva naredna mjeseca i građanima Sarajeva i brojnim turistima ponuditi različite sadržaje.

Među njima je veliko klizalište koje je okruženo kućicama sa raznovrsnom ponudom: hranom, pićem, suvenirima, ljekovitim proizvodima, promotivnim materijalima i dr.

- Ovo je prvi put da na području općine Stari Grad imamo jedno tehnološki najsavremenije klizalište i to naredna dva mjeseca potpuno besplatno za sve građane Sarajeva kao i za sve posjetioce - kazao je predsjednik Udruženja ''Čuvari tradicije'' Adnan Koro.

Također, kako je dodao, pripremljeni su i drugi interesantni sadržaji, a vikendima su planirani programi za najmlađe uz druženja sa maskotama, poznatim sportistima i glumcima.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar iskazao je podršku ovakvim manifestacijama koje će podržati, promovisati i na neki način učiniti reprezentativnim sve vrijednosti Grada i Kantona Sarajevo.

Napomenuo je da je jezgro Općine Stari Grad, po svim statističkim podacima, mjesto kroz koje na godišnjem nivou prođe najviše turista u KS.

„Starogradsku bajku“ zvanično je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Projekt "Starogradska bajka" će, kako je istaknuto, obogatiti ponudu i doprinijeti raznovrsnosti sadržaja u našem gradu u najatraktivnijem periodu godine, novogodišnjih praznika, te Eyofa, najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade, koji će se održati u februaru naredne godine.