Arianna Huffington

Jednostavne navike koje uspješne odvajaju od ostalih

Arianna Huffington, osnivačica i izvršni direktor tvrtke Thrive Global i Huffington Posta, objavila je video na svom LinkedIn profilu u kojem je odgovorila svojoj publici na pitanja u formatu "Pitaj me bilo šta"

Jednostavne navike koje uspješne odvajaju od ostalih

Zagovornica ravnih cipela  i međunarodni najprodavanija autorica dobila  je više od 400 pitanja vezanih za stres i izgaranje, vodstvo i osobnu produktivnost, ravnotežu između rada i života i  odnosa prema uređajima.

Iako očito nije mogla  odgovoriti na sva pitanja,na mnoge je odgovorila s praktičnom mudrošću koju svi možemo primijeniti u našem svakodnevnom životu.

Evo  nekih od najboljih pitanja i odgovora koje je objavila u svom Video obraćanju.

Na balansiranje između obaveza na poslu i odgovornosti u kući.

LinkedIn sljedbenik je pitao kako se baviti upravljanjem golemih odgovornosti prema  radu, domu i djeci, dok  obaveze prema poslu rastu te kako ostati produktivn u svim područjima života.

Huffington kaže da je riječ o određivanju prioriteta s vremenom koje imamo (bez žrtvovanja spavanja). A jedan od načina da to uradimo, kaže ona, jest "da se isključimo  jednom tokom dana i dopunimo baterije".

To prije svega znači da odbacite društvene medije i vijesti i to vrijeme posvetite ili nekim ličnim projektima ili bilo čemu što vas čini živim.

Savjet: probajte aplikaciju Thrive. Sadrži Nadzornu ploču za kontrolu aplikacija koja će vam pokazati koliko vremena trošite na aplikacije kako biste mogli pratiti na što trošite najviše vremena te kako bi ga mogli preraspodijeliti .

Na prevazilaženje nesanice i stvaranje uspješnih rituala spavanja.

LinkedIn sljedbenik je pitao kako učinkovito prestati pušiti prije spavanja a kada se vaš mozak odbija isključiti.  Kako razbiti taj ciklus?

Huffington kaže da je najvažnije stvaranje rituala pred spavanje, na način na koji činimo s našom djecom. Posuđujući iz dječjeg klasika pred spavanje, Goodnight Moon, Huffington je snimila audiobook Goodnight Smartphone kako bi "pomogla da se odvojimo od našeg rada, naših projekata, naših Instagrama i svih briga našeg dana gdje je naš telefon portal", kaže ona.

Odaberite vrijeme na kraju dana kada "lagano ispratite svoj telefon iz vaše spavaće sobe ". Postavljanje telefona izvan dosega u drugoj sobi trebalo bi biti redovni dio vašeg rituala pred spavanje koji, kaže Huffington, "čini da ćete se vjerojatno probuditi  potpuno napunjeni kao i vaš telefon." Ona dodaje da meditacija također pomaže da spavate, a studije su poduprle njenu učinkovitost kao pomoć za spavanje.

Upravljanje stresom, anksioznosti rada i suočavanje s neizvjesnošću.

LinkedIn sljedbenik piše: "Trenutno sam u situaciji na poslu gdje je stvarno teško mi upravljati osobnim životom. Šta savjetujete kako da se nosim sa svojim problemima stresa koji me  slijedi kao sjena gdje na kraju svakog dana mislim šta je moj sljedeći korak u životu i šta će biti? Takav stres počinje da dovodi i moje zdravlje u pitanje. "

U Huffington maniru, nudi recept samo-pažnje,  sa zdravim dozama odmora i "punjenja" kako bi dostigli najbolje ustrojstvo uma da bi mogli donijeti teške životne odluke.

"I to počinje sa spavanjem i pravljenjem  vremena za "odspajanje", kaže Huffington. Ponovno naglašavajući važnost spavanja u preopterećenom, digitalnom svijetu, kaže: "Kada je riječ o upravljanju mojim osobnim vremenom, na primjer, uvijek odaberem spavanje gledajući Igre ​​prijestolja ili preletim kroz moju Instagram ploču tako da  mogu se probuditi napunjena i spremna da se suočim s mojim danom s optimizmom. Također, definitivno ne osuđuj sebe, to može samo dodati stresu. "

Suočavanje sa strahovima i pravljenje skoka u promjeni karijere.

Pitao se jedan LinkedIn sljedbenik o pobjeđivanju  straha od nepoznatog i poduzimanje korak prema nečemu poput promjene karijere.

Huffington parafrazira vlastitu majku koja joj je rekla da "neustrašivost nije odsutnost straha, već njegovo svladavanje". Prema Huffingtonu,  ne biste trebali slijepo uzeti riskantno uranjanje u nepoznato, nakon što se uistinu povežete sa samim sobom i točno znate što želite, nemojte čekati strah da nestane; naslonite se na njega i napravite svoj potez.

Na kraju je potcrtala tri navike koje ona razvila a koje  pridonose njezinom ogromnom uspjehu.

Huffington to svodi na ovo:

1. Neumoljivo određivanje prioriteta te neobaziranje na nesavršenosti.

2. Isključite se, biste dopunili i napunili gorivo.

3. Ne bojte se propusta. Moja majka je uvijek govorila da neuspjeh nije suprotan uspjehu, to je prvi korak!