Ponedjeljak 07.03.2022.

Savjetovanje za poduzetnice Općine Kreševo

Savjetovanje za poduzetnice Općine Kreševo

Udruženje poslovnih žena u BiH, u partnerstvu s Općinom Kreševo poziva žene, a posebno poduzetnice ili one koje imaju poslovnu ideju s područja ove opčine na savjetovanje koje će se održati 07.03.2022. godine u gradskoj Vijećnici općine Kreševo s početkom u 18:00h. U okviru savjetovanja će se predstaviti projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Cilj savjetovanja je da se identifikuju specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena, te predlože i implementiraju aktivnosti u skladu sa identificiranim potrebama, a u suradnji s lokalnom upravom. Prisutne će biti upoznate sa mogućnostima za unaprjeđenje svog poslovanja, rada i života koje nude institucije FBiH, Gender Centar FBiH ali i Udruženje kroz svoje programe i aktivnosti.

Prilikom savjetovanja će se kroz razgovor sa prisutnim uraditi analiza trenutnog stanja u lokalnoj zajednici, ali će se istovremeno promovisati pozitivni primjeri – priče poduzetnica.

Savjetovanju će prethoditi potpisivanje Sporazuma o saradnji između Općine Kreševo i Udruženja poslovnih žena u BiH.

Pridružite nam se 07.03.2022. u 18:00h na savjetovanju za poduzetnice koje će se održati u gradskoj Vijećnici općine Kreševo.