Hobi koji je prerastao u uspješan biznis

Gordana Antolović iz Žepča

“Goga kozmetika” porodični je biznis koji se razvija već 13 godina

Gordana Antolović iz Žepča

Gordana Antolović iz Radunica kod Žepča, posljednjih je trinaest godina u stalnom napretku i razvoju, kada je u pitanju njen nekada hobi, a danas biznis.  

Kako ističe, njezina poslovna priča s nedavnim otvorenjem mini laboratorije, dobila je novi zamah u kvaliteti i mogućnosti daljih istraživanja tržišta.


Naime, Gordana Antolović je vlasnica brenda „Goga kozmetika“. Riječ je o  porodičnom obrtu, a od prvih početaka i jednog proizvoda, nakon trinaest godina upornog rada, Gordana se danas može pohvaliti sa više od 60 različitih proizvoda namijenjenih uglavnom njezi kože. „Goga kozmetika“ su u potpunosti prirodni proizvodi. U pitanju su kreme za zdravu i bolesnu kožu, razne kapi za jačanje organizma, serumi za lice i kosu, razni čajevi, sirupi koji pomažu kod astme, problema sa bronhitisom. Saznajemo da u ponudi imaju i asortiman zdrave hrane, medovi sa ljekovitim dodacima, kao i domaći prirodni pekmezi. 


-Spremni smo odgovoriti potrebama naših klijenata i prilagoditi naše proizvode prema njihovim potrebama. Sve što koristimo dolazi iz prirode. Biljke beremo na mjestima gdje nema onečišćenja i gdje ne dopire ni zvuk automobila. Dio proizvoda je analiziran na Institutu zdravstva Sarajevo gdje su naši proizvodi po svim parametrima dobro ocijenjeni-kaže Gordana Antolović. 


Ovih dana je upriličena i ceremonija otvorenja mini laboratorije, namjenski opremljenog radnog prostora zahvaljujući kojem će se unaprijediti proizvodnja ali i proširiti paleta proizvoda.

Pandemija korona virusa, kaže naša sagovornica, nije zaustavila proizvodnju, čak šta više, Gorana je paleti proizvoda dodala i sredstva za dezinfekciju koji su našli svoju širu primjenu u zajednici. Do danas je proizvela više od 3.000 doza.

Gordana ističe da je veoma zadovoljna s prodajom svojih proizvoda i već je na ovim poslovima angažirano nekoliko žena oko pripreme prezentacija i komunikacije s klijentima.


-Nastavljam s posjetama sajmovima koji su mi u dosadašnjem radu bili izvrsna poslovna prilika i nema grada u BiH u kojem nismo izlagali svoje proizvode, istaknula je Gordana Antolović. 


Arminka Memišević