Osnažene žene za snažne zajednice

Zavidovići: Održan drugi sastanak Kluba za podršku poduzetništva žena

Kroz projekat „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ koji je finansiran od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa, a koji provodi Udruženje poslovnih žena u BiH u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, formiraju su Klubovi za podršku poduzetništva žena.

Zavidovići: Održan drugi sastanak Kluba za podršku poduzetništva žena

 

U Velikoj sali Općine Zavidovići održan je drugi sastanak Kluba za podršku poduzetništva žena. Na sastanku je pomoćnik načelnika Službe za upravu ekonomskih poslova i poduzetništva Džeraldina Miličević prezentirala pregled svih poticaja objavljenih tokom 2020. godine na općinskom, kantonalnom i federalnom nivou. Također, prezentiran je i pregled poticaja koje Općina Zavidovići planira tokom 2021. godine. Tokom sastanka prisutne poduzetnice su razgovarale o dopunama prijedloga poticaja za 2021. godinu te o drugim aktuelnim pitanjima koja se nameću u njihovom Klubu.  

Cilj djelovanja Kluba za podršku poduzetništva žena je  uspostavljanje stalne prakse participacije žena u lokalnom ekonomskom razvoju iz ugla poduzetništva, samopomoći i partnerstva u zajednici.

Predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena, Enesa Bukvić je zadovoljna dosadašnjim radom kluba, te se nada da će se i ostale poduzetnice sa područja ove općine priključiti klubu. Poduzetnice su izrazile zahvalnost Općini Zavidovići i općinskom načelniku Hašimu Mujanović za pruženu podršku Klubu.

Općinski načelnik Hašim Mujanović izrazio je veliko zadovoljstvo zainteresovanošću žena poduzetnica, te je istakao da će pružiti podršku Klubu uz želju da ono doprinese porastu broja poduzetnica i rastu poslovnih subjekata koje one pokreću i vode, saopćeno je iz Općine Zavidovići.

izvor: zosradio.ba