Rok za dostavljanje prijava: 30.09.2020.

EBRD Star Venture program

EBRD Star Venture program osmišljen je s ciljem da identificira registrirane start-up biznise koji su u ranoj fazi poslovanja ali s visokim potencijalom za skaliranje, bez obzira na vrstu industrije u kojoj posluju.

EBRD Star Venture program

Znate li koja je ključna razlika između rasta i skaliranja biznisa?

Rast obično podrazumijeva linearno povećanje prihoda koje je rezultat ulaganja dodatnih resursa u poslovanje. Međutim, skaliranje biznisa je povećanje prihoda postignuto bez tih dodatnih resursa i značajnih troškova.
 
EBRD Star Venture program osmišljen je s ciljem da identificira registrirane start-up biznise koji su u ranoj fazi poslovanja ali s visokim potencijalom za skaliranje, bez obzira na vrstu industrije u kojoj posluju. Biznisi koje tražimo u pravilu posluju kraće od dvije godine, ostvaruju prihode manje od 1M EUR, posjeduju jake i diferencirane kompetitivne prednosti, izvore prihoda koji se ponavljaju i što je najbitnije, uvjerenje da, uz pravu podršku, imaju potencijal da ostvare vrlo brz međunarodni rast. U obzir dolaze i već uhodani postojeći SME biznisi koji su razvili „spin-off“ ideju, tj. proizvod ili uslugu drugačiju od njihove osnovne djelatnosti, i žele ju testirati u praksi ali ne znaju kako.
Rok za dostavljanje prijava: 30.09.2020.
Link za dokumentaciju potrebnu za proces apliciranja:
Jer znamo kako.
Star Venture program implementira
European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)
(Europska banka za obnovu i razvoj) i financira Luksemburg - Ministry of Finance, Luxembourg kroz EBRD-ov Small Business Impact fond. Program se implementira u regiji Zapadnog Balkana, u partnerstvu s odabranim regionalnim akceleratorima i mrežom lokalnih konzultanata kako bi generirana podrška bila što bolje usmjerena i lokalni start-up ekosistem poboljšan.
Podršku u pripremi aplikacija pružaju lokalni EBRD timovi i regionalni partner akceleratori - pratite dodatne informacije.
Službena komunikacija odvijat će se na engleskom jeziku.