Prointer ITSS i Područna privredna komora Banja Luka podržavaju mikro biznise

Podrška za mikro biznise

Poziv privrednicima koji imaju mikro biznise sa područja Republike Srpske da se prijave za bespovratnu novčanu ili stručnu pomoć

Podrška za mikro biznise

Pored zdravstvenog rizika, COVID-19 je izazvao velike promjene u svim granama privrede širom planete. Shodno tome, kompanija Prointer je razvila novi instrument za podršku mikro biznisima. Prointer se odlučio da, uz tehničku pomoć Područne privredne komore Banja Luka, pruži podršku mikro privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima iz Republike Srpske. S obzirom na to da se gubici privrede u Bosni i Hercegovini uzrokovani pandemijom mjere u milijardama, Prointer će alocirati vlastita novčana sredstva i stručnu pomoć kako bi dao doprinos ublažavanju ovih posledica kod najranjivije grupe, poslovnih subjekata koji zapošljavaju između 2 i 9 radnika i ne ostvaruju godišnje više od 500.000KM ukupnog prihoda.

Ko se može prijaviti?

Prihvatljivi podnosioci prijave su privredna društva ili samostalni preduzetnici:

          registrovani na teritoriji Republike Srpske,

          registrovani prije 30.11.2019.

          koji su na dan 29.2.2020. zapošljavali najmanje dva, a najviše devet radnika,

          koji na dan otvaranja Javnog poziva imaju isti ili veći broj zaposlenih kao i 29.2.2020.

          koji su u prethodne tri godine ostvarili godišnji prihod manji od 500.000 KM,

          koji sa 31. martom 2020. nemaju dugovanja prema Poreskoj upravi Republike Srpske.

*Podršku kroz ovaj javni poziv neće dobiti subjekti koji su u bankrotu, stečaju ili likvidaciji ili sličnoj situaciji, koji imaju sukob interesa ili ako dostave lažne informacije na Javni poziv.

Proces prijavljivanja

Prijava na Javni poziv se obavlja isključivo popunjavanjem online Obrasca za prijavu koji se nalazi na web stranici www.mikroznacivise.com. Prije popunjavanja Obrasca za prijavu, neophodno je pročitati pravila za prijavu koja se takođe nalaze na ovoj stranici. Prijavu je moguće obaviti najkasnije do 25. maja 2020. do kraja dana.