Osnažene žene za snažne zajednice

Održano savjetovanje žena i potpisan Sporazum o suradnji sa Općinom Žepče

04. marta 2020.godine, u sali Općinskog vijeća Žepče, održano je stručno savjetovanje za poduzetnice kao i sve žene zainteresirane za pokretanje biznisa. Savjetovanja se održavaju u okviru projekta "Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“ finasiranog od strane Gender centra FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Održano savjetovanje žena i potpisan Sporazum o suradnji sa Općinom Žepče

Savjetovanju je prethodilo potpisivanje sporazuma o suradnji, koji su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH. Sastanku su prisustvovali i Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče,  Namik Malićbegović, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i financije i Hazima Pecirep, ekspertica na projektu.

Aida Zubčević je kao glavne ciljeve Udruženja navela jačanje poduzetništva žena kroz pružanje mogućnosti za međusobno povezivanje poduzetnica, poslovnih žena, pružanje stručnih savjeta o pokretanju i razvoju biznisa, te pružanje informacija o financijskim i edukativnim mogućnostima vezanim za poduzetništvo.

Hazima Pecirep je pohvalila rad Općine Žepče, te izrazila uvjerenje kako će kroz savjetovanje i jačanje društvenog okvira za razvoj poduzetništva žena doći i do otvaranja novih radnih mjesta.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicama Udruženja što su Općinu Žepče odabrale među sedam općina koje su izabrane za projekt jačanja lokalne ekonomije, kroz osnaživanje žena. Naveo je i kako je pružanje podrške razvoju poduzetništva žena u Općini Žepče višegodišnja praksa preko Razvojne agencije Žepče kroz projekte USAID-a, te edukaciju i savjetovanje koje je dostupna svim ženama.

Nakon potpisivanja ugovora  u Sali Općinskog vijeća predstavljen je projekt „Osnažene žene za snažne zajednice/ Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“, te su održane prezentacije pod nazivom „Identifikacija specifične potrebe lokalne zajednice u oblasti razvoja poduzetništva žena“ i  „Mogućnosti za unaprjeđenje poslovanja, rada i života žena, koje nude institucije FBiH“.


 Prisutne su ispunile anketu koja će poslužiti za analizu potreba i prepreka za poticanje razvoja poduzetništva žena u projektnim općinama.